Påske Cheesecake med Citron/Vanilje smag
03 april, 2021 by Kasper Engberg
Bund
225 g. digestive kiks
Fyld
2 stk. æggeblomme
8 spsk. sukker
2,5 tsk. vaniljesukker
300 g. flødeost naturel (det behøver ikke være den dyre)
3,75 dl. piskefløde
2-3 spsk. citronsaft
5 blade husblas
Gelé
230 g. citronsaft
200 g. sukker
2 dl. vand (erstat gerne lidt med ekstra citronsaft, hvis du har overskud)
6 blade husblas
6 dråber gul frugtfarve
Det passer fint at lave cheesecaken i rækkefølgen bund, fyld, gelé, da delene skal køle mellem hver. OBS på at det tager ca. 4 timer incl. køletid.
Bund
Put kiksene i en plasticpose og smadr dem med hånden. Smelt smørret i mikrobølgeovnen og mix det sammen.
Læg bagepapir over den flade bund i en springform med diameter på 25cm. Luk den og spray lidt smørspray på siderne.
Fordel bunden jævnt i bunden - og pres det godt sammen. Sæt på køl.
Fyld
Lig 5 blade husblas i blød i koldt vand i en skål.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker.
Vend flødeosten i - sørg for at få evt. klumper most (uden at piske det).
Pisk fløden til en let flødeskum. Vend det hele sammen.
Hæld citronsaft og drænet husblas i en skål og giv det 25 sek i mikrobølgeovnen (eller til det er helt smeltet).
Tag 2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblas-blanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Gør det en gang til. Herved sænkes temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Rør til sidst det hele godt sammen.
Hæld det ned i springformen, på kiksebunden.
Smid det i fryseren 30 min og så 3-4 timer i køleskabet.
Gelé
Skal først laves kort inden det skal hældes på kagen.
Læg 6 blade husblas i blød i koldt vand.
Opløs sukkeret i citronsaften og vandet under opvarmning i en gryde.
Tag gryden af varmen, tilsæt gul frugtfarve og rør den drænede husblas ud i massen.
Når du skal hælde geléen på resten, er det vigtigt at fyldet er stift, at geléen ikke er alt for varm - og at strålen ikke er for kraftig - ellers bliver toppen ikke klar. Brug gerne en grydeske til at hælde ud over, før det rammer fyldet.
30 min i fryseren igen og så 1 time i køleskabet.
Man kan løsne kagen fra kanten med en opvarmet kniv og så pynte med små påskeæg på toppen.
Den er ikke ringere dagen efter, men pynten bliver hurtig grim.