Påske Cheesecake med Citron/Vanilje smag

Bund

225 g. digestive kiks

115 g. smeltet smør


Fyld

2 stk. æggeblomme

8 spsk. sukker

2,5 tsk. vaniljesukker

300 g. flødeost naturel (det behøver ikke være den dyre)

3,75 dl. piskefløde

2-3 spsk. citronsaft

5 blade husblas


Gelé

230 g. citronsaft

200 g. sukker

2 dl. vand (erstat gerne lidt med ekstra citronsaft, hvis du har overskud)

6 blade husblas

6 dråber gul frugtfarve


Det passer fint at lave cheesecaken i rækkefølgen bund, fyld, gelé, da delene skal køle mellem hver. OBS på at det tager ca. 4 timer incl. køletid.

Bund

Put kiksene i en plasticpose og smadr dem med hånden. Smelt smørret i mikrobølgeovnen og mix det sammen.

Læg bagepapir over den flade bund i en springform med diameter på 25cm. Luk den og spray lidt smørspray på siderne.

Fordel bunden jævnt i bunden - og pres det godt sammen. Sæt på køl.

Fyld

Lig 5 blade husblas i blød i koldt vand i en skål.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker.

Vend flødeosten i - sørg for at få evt. klumper most (uden at piske det).

Pisk fløden til en let flødeskum. Vend det hele sammen.

Hæld citronsaft og drænet husblas i en skål og giv det 25 sek i mikrobølgeovnen (eller til det er helt smeltet).

Tag 2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblas-blanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Gør det en gang til. Herved sænkes temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Rør til sidst det hele godt sammen.

Hæld det ned i springformen, på kiksebunden.

Smid det i fryseren 30 min og så 3-4 timer i køleskabet.

Gelé

Skal først laves kort inden det skal hældes på kagen.

Læg 6 blade husblas i blød i koldt vand.

Opløs sukkeret i citronsaften og vandet under opvarmning i en gryde.

Tag gryden af varmen, tilsæt gul frugtfarve og rør den drænede husblas ud i massen.

Når du skal hælde geléen på resten, er det vigtigt at fyldet er stift, at geléen ikke er alt for varm - og at strålen ikke er for kraftig - ellers bliver toppen ikke klar. Brug gerne en grydeske til at hælde ud over, før det rammer fyldet.

30 min i fryseren igen og så 1 time i køleskabet.

Man kan løsne kagen fra kanten med en opvarmet kniv og så pynte med små påskeæg på toppen.

Den er ikke ringere dagen efter, men pynten bliver hurtig grim.

0 kommentarer:

De ting der blogges her er private, i den forstand, at de ikke må bruges andre steder og i andre sammenhænge, uden bloggerens skriftlige tilladelse. Bloggen omhandler personerne Wilmer Engberg, Maya Engberg, Nynne Engberg, Lisbeth Engberg og Kasper Engberg...