Nynnes Cheesecake
21 oktober, 2016 by Kasper Engberg
BUND
- 100 g finvalsede havregryn
- 100 g blødt smør
- 75 g sukker
- 100 g hvedemel
- 0,5 tsk. fint salt
- 0,5 tsk. bagepulver
- 150 g smør
- 0,75 tsk. kardemomme
OSTECREME
- 600 g fromage frais
- 5 dl piskefløde
- 100 g flormelis
- 2 stk. æggeblommer
- 3 spsk. citronsaft
- 1 stang vanilje
- 7 blade husblas
GELÉ
- 500 g blandede bær (eller solbær?)
- 160 g sukker
- 15 blade husblas
- Overhæld de finvalsede havregryn med 1,5 dl kogende vand, og rør rundt.
- Rør de 75 gram sukker ud i de 100 gram smør.
- Bland melet med salt, kardemomme og bagepulver og rør så alle elementerne til kiks grundigt sammen.
- Tryk massen tyndt ud i en bageplade (3-4 mm) rul evt. ovenpå husholdningsfilm.
- Stik dejen med en gaffel og bag den ved 175 grader til den er gylden. Sæt den gerne ind i kold ovn.
- Hold øje med varmen - den må kun blive gylden og skal være gennemtør.
- Afkøl kiksen og smuldr den fint.
- Smelt 150 gram smør, lad det brune let og bland det med kikse-smulderet.
- Sæt husblassen i blød i koldt vand.
- Pisk æggeblommerne med halvdelen af flormelissen og vaniljen, til det er hvidt.
- Tilsæt citronsaften til osten, og vend det rundt.
- Pisk fløden til en let skum sammen med resten af flormelissen og vend det hele sammen.
- Smelt husblassen i en stor gryde.
- Vend 1/6 del af massen ned i husblassen og vend det rundt - det skal være fingerlunt - og hæld det over i resten af massen af en omgang.
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
- Kog bær med 3 dl vand.
- Opløs sukkeret i saften.
- Vrid husblassen og tilsæt den til den lune saft.
- Kagen opbygges i en firkantet form 22 x 25 cm.
- Start med at beklæde siderne med kageplast.
- Kagen opbygges med bunden nederst, som presses ud i et jævnt lag - pres godt ned langs kanterne.
- Hæld nu ostecremen i og sæt kagen på køl, indtil ostecremen har sat sig.
- Når geléen så småt begynder at tykne, hældes den ovenpå kagen og den sættes igen på køl.
- Når geléen har sat sig, fjernes formen, og kagen er færdig.