Nynnes Cheesecake

BUND

  • 100 g finvalsede havregryn
  • 100 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 0,5 tsk. fint salt
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 150 g smør
  • 0,75 tsk. kardemomme

OSTECREME

  • 600 g fromage frais
  • 5 dl piskefløde
  • 100 g flormelis
  • 2 stk. æggeblommer
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 stang vanilje
  • 7 blade husblas

GELÉ

  • 500 g blandede bær (eller solbær?)
  • 160 g sukker
  • 15 blade husblas
Lav først kikse-bunden:
  1. Overhæld de finvalsede havregryn med 1,5 dl kogende vand, og rør rundt. 
  2. Rør de 75 gram sukker ud i de 100 gram smør. 
  3. Bland melet med salt, kardemomme og bagepulver og rør så alle elementerne til kiks grundigt sammen. 
  4. Tryk massen tyndt ud i en bageplade (3-4 mm) rul evt. ovenpå husholdningsfilm.
  5. Stik dejen med en gaffel og bag den ved 175 grader til den er gylden. Sæt den gerne ind i kold ovn. 
  6. Hold øje med varmen - den må kun blive gylden og skal være gennemtør. 
  7. Afkøl kiksen og smuldr den fint. 
  8. Smelt 150 gram smør, lad det brune let og bland det med kikse-smulderet. 
Lav ostecreme:
  1. Sæt husblassen i blød i koldt vand. 
  2. Pisk æggeblommerne med halvdelen af flormelissen og vaniljen, til det er hvidt.
  3. Tilsæt citronsaften til osten, og vend det rundt. 
  4. Pisk fløden til en let skum sammen med resten af flormelissen og vend det hele sammen.
  5. Smelt husblassen i en stor gryde. 
  6. Vend 1/6 del af massen ned i husblassen og vend det rundt - det skal være fingerlunt - og hæld det over i resten af massen af en omgang. 
Lav gelé:
  1. Sæt husblas i blød i koldt vand. 
  2. Kog bær med 3 dl vand. 
  3. Opløs sukkeret i saften. 
  4. Vrid husblassen og tilsæt den til den lune saft. 
Samling af kagen:
  1. Kagen opbygges i en firkantet form 22 x 25 cm. 
  2. Start med at beklæde siderne med kageplast. 
  3. Kagen opbygges med bunden nederst, som presses ud i et jævnt lag - pres godt ned langs kanterne. 
  4. Hæld nu ostecremen i og sæt kagen på køl, indtil ostecremen har sat sig. 
  5. Når geléen så småt begynder at tykne, hældes den ovenpå kagen og den sættes igen på køl. 
  6. Når geléen har sat sig, fjernes formen, og kagen er færdig. 

0 kommentarer:

De ting der blogges her er private, i den forstand, at de ikke må bruges andre steder og i andre sammenhænge, uden bloggerens skriftlige tilladelse. Bloggen omhandler personerne Wilmer Engberg, Maya Engberg, Nynne Engberg, Lisbeth Engberg og Kasper Engberg...