Bananmuffins med Smør-Ost frosting
12 oktober, 2012 by Kasper Engberg
De bliver supersvampede og lækre!
Bananmuffins (ca. 18 stk.)
- 100 g. valnødder
- 75 g. chokoladeknapper
- 250 g. mel
- 1 spsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 120 g. blødt smør
- 200 g. brun farin
- 2 æg
- 1 1/2 tsk. vanilje
- 4 mosede modne bananer
Forvarm ovnen til 190 grader. Fyld papirsforme i muffinsformene.
Rist nødderne på en mediumvarm pande og lad dem afkøle.
Rør smør, sukker og vanilje med en maskinkraft i en skål – blandingen skal
være jævn og cremet. Rør ét æg i blandingen ad gangen og tilføj de
mosede bananer.
Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål.
Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål.
Bland bananblandingen sammen med melblandingen og rør til melet er forsvundet – du skal altså ikke røre lang tid. Bland nødder i.
Fyld dejen i muffinsformene og bag 21 minutter.
Cream Cheese Frosting (til ca. 20 cupcakes)
- 85 g. blødt smør
- 135 g. Philadelphia (den originale, uden urter osv..)
- 170 g. flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- lidt citronsaft
Når smørmassen er helt jævn tilsættes flormelis og vaniljesukker, lidt citronsaft og cremen piskes til den er let og luftig - det tager ca. 5 min.
Stil nu frostingen på køl i en ½ time, så den når at blive lidt stiv, inden den kommer på muffins.