Burger, bolle og salsa
10 januar, 2015 by Kasper Engberg
Opskrift på burgerbollerne
Der bliver 6-7 burgerboller ud af det.. OBS skal hæve længe..
Ingredienser
- 3 dl. sødmælk
- 20 g. gær
- ½ kg. hvedemel
- Ca. 1 tsk fint salt
- 1 spsk. sukker
- 30 g. smør
- Æg til pensling
- Sesamfrø
Fremgangsmåde
Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
Del dejen i 6-7 stykker og form dem til boller.
Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 14 minutter.
Opskrift på salsa
- 0.5 løg
- 2-3 friske chilier
- 1 ds.flåede tomater
- 1 tsk.koriander
- 1 citron saften herfra
- 0.5 fedhvidløg
- salt
Hæld noget af væden fra de hakkede tomater, ellers bliver den for vandet. Skær småt og bland - færdig.