Skumfidus
08 maj, 2013 by Kasper Engberg
Faktisk forbløffende let at lave, dog sviner det lidt på børnene ;-)
Ingredienser til en posefuld
2 dl vand
400 gram sukker
1 stang vanilje
20 blade husblas (34 gram)
200 gram flormelis
2 dl vand
400 gram sukker
1 stang vanilje
20 blade husblas (34 gram)
200 gram flormelis
Opskrift
Bring vand og sukker i kog i en gryde.
Kom vaniljekornene fra de flækkede vanillestænger i vandet.
Lad det koge i 20 minutter. (Til 110 grader C.)
Kom husblassen i og rør rundt indtil det hele er smeltet.
Tag det af varmen og lad det køle af i 10 minutter (til 100 grader).
Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande.
Pisk sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer. Pisk i laaang tid. Indtil det er meget tykt. Der skal både piskes luft ind og det skal køle af.
Jeg pisker ca. et kvarter med Kitchenaid ved næsthøjeste indstilling.
Hæld sukkermassen over i bradepanden med flormelissen.
Bred det ud i et jævnt lag. Ca. 2 - 2 1/2 cm tykt.
Strø mere flormelis ud over sukkermassen.
Lad den køle af til det er helt koldt.
Pil den op og smid den på et skærebræt.
Del den så op i tern med et pizzahjul.